Z novim državnim rekordom Lucija Potnik do srebrne medalje na Balkanskem prvenstvu v dvorani U20

Z novim državnim rekordom Lucija Potnik do srebrne medalje na Balkanskem prvenstvu v dvorani U20


V Beogradu je v soboto, 12.2.2022, potekalo Prvenstvo Balkana v dvorani za mladince in mladinke (U20), katerega se je v sklopu slovenske reprezentance udeležila tudi naša Lucija Potnik.
Z nastopom v teku na 60 metrov je kar dvakrat izboljšala državni rekord za mlajše mladinke. Že v kvalifikacijah je tekla odličnih 7,56, nato pa je v finalu dosežek še izboljšala, semafor pa se je ustavil pri neverjetnih 7,49.
Šele fotofiniš je pokazal, da je bila pet tisočink sekunde hitrejša grška tekmovalka, Potnikova pa se je veselila srebrne medalje.
Lucija je z odtečenim časom pustila svoj pečat tudi na svetovnih atletskih lestvicah.
Uvrstitve na 9. mesto na svetu v kategorij U18, 4. mesto v Evropi v kategoriji U18 ter 1. mesto v Sloveniji med članicami nudijo podlago in motivacijo za nadaljnje treninge in razvoj.
Lucijin naslednji cilj je uspešen nastop na članskem dvoranskem državnem prvenstvu prihodnjo soboto, nato pa bo svoj pogled usmerila na letošnje Evropsko prvenstvo U18, ki bo potekalo v začetku julija v Izraelu.
Lucijin trener Primož Miheu, ki poleg specifičih in tehnično usmerjenih treningov, daje velik poudarek na počitek in regeneracijo, meni, da je Lucija odlično pripravljena tudi za svetovna tekmovanja kot je recimo letošnje Svetovno prvenstvo U20 v Kolumbiji.
V klubu smo v lanskem letu uspešno združili moči še z enim vrhunskim trenerjem Rokom Predaničem, ki z ogromno izkušnjami in strokovnostjo prispeva 'piko na i' doseženim rezultatom.
Glede na dejstvo, da v naš trenažni proces vključuje vedno več mladih atletinj in atletov, z izjemnim veseljem in ponosom zremo v pričetek letošnje poletne sezone,
ko bodo s tekmovanji pričele tudi mlajše selekcije, katere več kot uspešno vodi trener Jure Škurnik.

akradlje
Atletski klub Radlje ob Dravi © 2018