O nas

Atletski klub Radlje ob Dravi je s svojim delovanjem začel v marcu 2013. S kvalitetno organizacijo, strokovnim trenerskim kadrom in zadovoljivimi pogoji za trening si je klub v samo štirih letih zagotovil ugled v Atletski zvezi Slovenije ter drugimi slovenskimi atletskimi klubi in jasno pozicijo med športnimi panogami, ki imajo v dravski dolini že daljšo tradicijo.

V razmeroma kratkem časovnem obdobju, so klubu uspeli veliki podvigi kot so:

Atletske treninge in vadbo načrtujejo in vodijo ustrezno strokovno usposobljeni trenerji z mednarodnimi licencami iz področja atletike in specifične kondicijske pripravljenosti. Vsako leto se trenerji udeležujejo raznih seminarjev in predavanj, saj le ustrezno strokovno znanje zagotavlja napredek mladih atletov in ne nazadnje tudi vrhunske dosežke.

Vadbene skupine v klubu ne štejejo več kot dvajset otrok, kar pomeni po normativih OKS zgornjo mejo omogočanja nemotenega in kakovostnega procesa vadbe.

Želja kluba je, da bi pri delu z mladimi na področju atletike še naprej prihajalo do pozitivnih premikov.

Trajnostni razvoj, promocija atletike kot ene od glavnih športnih panog in temelja številnim drugim športov, zdrav način življenja, sledenje dobrim praksam, pridobivanje novih znanj in izkušen so del strategije razvoja, ki ga klub uresničuje s projektnim delom in sodelovanjem z drugimi atletskimi klubi, Atletsko zvezo, sponzorji, osnovnimi šolami ter seveda z Občino Radlje ob Dravi in mejnimi občinami.
akradlje
Atletski klub Radlje ob Dravi © 2018